Siivouspalvelu helpottaa arjen aikataulua

Siivouspalvelu tuo takuulla helpotusta arkeen ja sen käyttöön on monia erilaisia syitä. Toisinaan elämässä on kausia, jolloin aika ei riitä kaikkeen ja esimerkiksi silloin kannattaa miettiä, miten priorisoisi aikaansa ja mitkä työt voisi mahdollisesti ulkoistaa. Kodin siivouksen ulkoistaminen on ajan säästöön ja arjen työtaakkaa helpottamaan hyvä vaihtoehto. Kodin siivoaminen voi myös olla hankalaa esimerkiksi sairauden, iän tai vamman vuoksi ja fyysisen rajoitteen ollessa kyseessä, saattaa se olla peruste palvelun arvonlisäverottomana maksamiseen. Myös ajankäytön keskittäminen muihin tehtäviin voi olla järkevää ja siivousalan ammattilainen siivoaa kotisi tai toimistosi sillä aikaa, kun itse voit keskittyä vaikkapa omiin töihisi tai viettämään laatuaikaa perheen kanssa. Tai ehkäpä kerran viikossa tai kuukaudessa suoritettu ammattimainen siivous auttaa pitämään paikat järjestyksessä ja kaaoksen paremmin hallinnassa siivouksien välillä. Siivouspalvelu sopii myös hoitamaan isommat kausisiivoukset ikkunanpesuineen tai vaikkapa uunin tai saunan puhdistuksen, jos niihin ei enää työpäivän jälkeen motivaatio riitä. Kotisiivous on investointi hyvinvointiin ja myös siivouspalveluiden ostamisesta voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksenä voi vähentää 40 prosenttia työn osuudesta ja sen enimmäismäärä on 2250 euroa.

Mitä kotisiivous yleisimmin sisältää ja paljonko se maksaa

Peruspalveluihin kuuluu yleensä:

  • Lattian, mattojen, sohvien, tuolien ja lattialistojen imurointi
  • Lattioiden kostea/nihkeä pyyhintä
  • Pölyjen, pintojen, tasojen ja kosketuspintojen pyyhkiminen
  • Tahrojen poisto
  • Keittiössä kaapistojen, kahvojen ja tasopintojen pyyhintä ja pesualtaan ja hanojen pesu
  • Kylpyhuoneen ja wc:n pesu
  • Peilien ja lasipintojen pyyhintä

Kaikilla siivouspalveluilla ei ole täsmälleen samat palvelut ja usein myös niistä voi myös sopia omien tarpeiden mukaan ja siten palvelut voi räätälöidä juuri omaan kotiin ja elämäntilanteeseen sopiviksi. Tarpeen mukaan sovitaan myös ekstra palveluista, joita voi olla esimerkiksi ikkunan pesu, saunan pesu, uunin pesu, pyykin pesu ja silittäminen ja jääkaapin puhdistus. Siivouksen voi tilata joko kertasiivouksena tai jatkuvana sopimussiivouksena, jolloin siivous tehdään yleensä 2 – 4 kertaa kuukaudessa. Usein jatkuva siivous tulee pitkällä aikavälillä kertasiivousta edullisemmaksi, joten se on kannattavaa, jos harkitsee siivouspalvelun säännöllistä käyttämistä. Hinnat vaihtelevat palveluntarjoajasta riippuen, joten vertailua kannattaa tehdä.

Lisätietoa siivouspalveluista voit lukea esimerkiksi Sovea Oy sivuilta.


jaa