Hampaiden valkaisu – mitä syödä jälkihoidossa

Mitä voin syödä hampaiden valkaisun jälkeen? Laservalkaisu sopii erinomaisesti luonnostaan kellertävän hammasluun valkaisuun ja turvallisen sekä tehokkaan hampaiden valkaisun edellytyksenä on perusterve suu. Vastaanotolla tehtynä hampaiden valkaisuun menee aikaa noin tunti, mutta jälkihoitoon on hyvä varata muutama päivä. Valkaisutulokset ovat aina yksilöllisiä ja riippuvat asiakkaan hampaiden kiilteestä sekä hammasluusta. Ruokavaliolla on suuri merkitys lopputulokseen ja tässä artikkelissa haluammekin kertoa mitä saat syödä hampaiden valkaisun jälkeen sekä mitä sinulle ei suositella.

 

Vältä näitä ruokia ja juomia

Kun olet päässyt kotiin hampaiden valkaisusta, et voi kuin ihailla hienoa lopputulosta. Haluat varmasti säilyttää tulokset mahdollisimman pitkään ja tähän voit itse vaikuttaa merkittävästi. Ennen hampaiden valkaisuun saapumista on hyvä ruokailla, sillä et saa syödä kahteen tuntiin operaation jälkeen. Voit juoda vettä normaalisti, mutta muuta syömistä ja juomista tulee välttää. Tämä johtuu siitä, että valkaisuaine vaikuttaa vielä hammaskiilteessäsi sekä hammasluussasi seuraavan kahden vuorokauden ajan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hammaskiilteesi on huokoinen sekä altis imemään itseensä väriä. Seuraavan kahden vuorokauden aikana sinun tuleekin välttää värjääviä ruokia sekä värjääviä juomia. Hampaat ovat herkät vaalennuksen jälkeen, joten on hyvä välttää myös happamia ruokia. Värjääviä sekä happamia elintarvikkeita ovat esimerkiksi: Punajuuri, kahvi ja tee, viinit – erityisesti punaviini, ketsuppi, curry sekä muut voimakkaan väriset mausteet, kaikki hapolliset juomat kuten cola ja vissyvesi sekä monet karkit, kuten salmiakki. Lista jatkuu vielä, mutta kannattaa maalaisjärjellä ajatella, mikä voisi olla hampaille liian hapokasta tai värjäävää. Esteettisen hammashoidon jälkeen suositellaan myös, että et käytä pariin päivään tummia huulipunia tai tupakoi.

Mitä saa syödä hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaiden valkaisun jälkihoitoon on kehitetty niin sanottu "White Diet". Valkoinen ruokavalio on juuri sitä, miltä se kuulostaa, sillä se sisältää kaikkia elintarvikkeita ja juomia, jotka eivät ole kirkkaan värisiä. Tähän sisältyvät esimerkiksi kaikki maitotuotteet, kuten jogurtti, maito, juusto ja raejuusto. Hedelmistä ja vihanneksista ruokavalioon kuuluvat banaanit, omenat, perunat, kukkakaali sekä riisi. Saattaa kuulostaa hieman tylsältä, mutta voit hyvillä mielin nautiskella juustoja, sienipastaa tai perunamuusia. Liha, kala ja kana sopivat myös ruokavalioosi sekä kasvisproteiineista tofu ja seitan. Hammaslääkäriasema Diana tarjoaa hampaiden valkaisun ja esteettistä hammashoitoa Helsingissä.

 


jaa