Apteekkikosmetiikka, luonnonkosmetiikka vai vähittäiskaupan kosmetiikka – mikä on paras valinta?

Suurin osa ihmisistä käyttää yhden päivän aikana monia eri kosmetiikkatuotteita ja altistumme muutenkin sadoille tai jopa tuhansille eri kemikaaleille. Onko kosmetiikan käyttö tarpeen, piileekö kosmetiikan käytössä vaaroja ja mistä löytää parhaimmat kosmetiikka tuotteet? Tervetuloa blogin pariin lukemaan aiheesta lisää. Tämänkertaisena aiheenamme on kosmetiikka ja apteekkikosmetiikka.

Käytämme päivittäin paljon erilaisia kosmeettisia tuotteita

Monet meistä ovat tottuneet käyttämään päivittäin erilaisia kosmeettisia tuotteita. Aamu saattaa alkaa esimerkiksi suihkulla, jossa käytetään mahdollisesti hiuksille shampoota ja hoitoainetta ja iholle saippuaa. Toisilla suihkurutiiniin saattaa kuulua myös hiuksiin jätettävä hoitoaine. Suihkun jälkeen levitään mahdollisesti kosteusvoidetta kasvojen- ja vartaloniholle. Tämän jälkeen on vuorossa hampaiden pesu hammastahnalla ja hajusteiden, kuten deodorantin, hajuveden tai partaveden laittaminen. Hiusten muotoiluun käytetään myös usein erilaisia tuotteita, kuten muotovaahtoja, geelejä ja hiuslakkoja. Toisilla aamurutiiniin saattaa vielä kuulua ehostus erilaisilla meikeillä ja siihen voi sisältyä monia erilaisia tuotteita meikkivoiteista huulipuniin ja kynsilakkoihin. Voi siis olla, että jo aamun tuntien aikana ehtii käyttää lukemattomia eri kosmetiikkatuotteita. Tämän lisäksi tulevat vielä hiusvärit ja erilaiset hoitotuotteet, kuten kuorinta-aineet. Illalla ihoa puhdistetaan ja kosteutetaan uudelleen, joten iltarutiineihin käytetään lisää erilaisia kosmetiikkatuotteita.

Apteekkikosmetiikka sisältää vähemmän allergiaa aiheuttavia aineita

Kaikista kosmetiikkatuotteiden sisältämistä kemikaaleista ei ole tutkimuksia, jossa niiden pitkäaikaisvaikutuksia olisi tutkittu. Myös osa tutkituista ja sallituista kosmetiikan ainesosista saattaa aiheuttaa erilaisia haittavaikutuksia, kuten allergiaa, erilaisia ärsytysoireita tai herkistymistä. Luonnonkosmetiikassa käytetään pääasiassa luonnosta saatavia aineita ja tavallisessa kosmetiikassa voidaan käyttää sekä luonnosta saatuja aineita tai synteettisiä aineita. Apteekkikosmetiikassa pyritään käyttämään aineita, jotka eivät aiheuta allergiaa.

Kosmetiikka kannattaa valita siihen käytettyjen ainesosien perusteella

Olipa kyseessä luonnonkosmetiikka, apteekkikosmetiikka tai tavallinen kosmetiikka, kannattaa tarkistaa niiden ainesosa luettelosta, mitä aineita kosmetiikkaan on käytetty. Monissa kosmetiikkatuotteissa on myös hajusteita, jotka saattavat allergisoida tai herkistää, riippumatta siitä, ovatko tuoksut luonnosta tai ovatko ne synteettisiä. Kosmetiikan käyttöä on parempi pyrkiä vähentämään ja valita luotettavia tuotteita, joissa on selkeästi merkitty, mitä kaikkea niiden valmistamiseen on käytetty. Yleensä kannattaa myös valita kosmetiikkatuotteita, joissa on mahdollisimman vähän erilaisia ainesosia. Apteekkikosmetiikkaa ostaessa, on mahdollista varmistaa apteekin henkilökunnalta tuotteen sopivuus ja myös saada apua itselle sopivien tuotteiden löytämiseen, myös silloin kun apteekki on netissä. Esimerkiksi Lääkenetti tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, valikoimassa on erilaisia ihonhoitotuotteita, ja myös apteekkikosmetiikka on osa heidän tuotteittaan. 


jaa