Kalevalainen jäsenkorjaus apuna moneen ongelmaan

Kalevalainen jäsenkorjaus juontaa juurensa jo 1730-luvulta. Kansanparantajia on ollut siis kautta aikain, ja vielä nykyäänkin sama hoitomuoto on käytössä. Kalevalainen jäsenkorjaus on oiva keino kokeiltavaksi moneen vaivaan, kuten esimerkiksi migreeniin, selkä-, niska- ja hartiakipuiluihin tai jopa tenniskyynärpään ja ranneongelmien hoitoon. Pääosin hoito sopii henkilöille jotka kärsivät eriasteisista kroonisista tuki- ja liikuntaelimistön häiriöistä. Kyseessä on kehon mobilisaatiohoito, ja tavoitteena on nivelpintojen kohdalleen laittaminen. Hoidon aikana jäsenkorjaaja avaa kalvorakenteita sekä tekee käsittelyn myös jänteisiin ja nivelsiteisiin. Näiden tuloksena liikkuminen helpottuu ja mikäli hermoja on ollut puristuksissa, myös ne vapautuvat. Hoitotoimenpide parantaa myös aineenvaihduntaa. Kalevalainen jäsenkorjaus sopii yleisesti ottaen monelle vauvasta vaariin. 

Huomioon otettavia asioita hoidon jälkeen

Kun hoito on suoritettu, on hyvä ottaa rauhallisesti noin 3 - 5 päivää. Tämä johtuu siitä, että pehmytkudokset ovat löystyneet hoidon aikana, joten keholla ei ole samanlaista tukea kuin ennen hoitoa. Tuen palautuminen kestää muutaman päivän. Kovat venytykset, raskas liikunta sekä yleinen rasitus on hyvä jättää vähälle. Hoidon jälkeen saattaa tuntua kipuilua erinäisissä paikoissa käsittelystä johtuen. Myös väsymystä sekä päänsärkyä saattaa ilmetä. Tästä ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä ne kuuluvat jälkioireisiin. Saunomista tulisi välttää, sillä pintaverenkierron aktivoinnin jälkeen aivot eivät saa saunassa tarpeeksi happea, ja näin ollen olosta voi tulla heikompi. Yleisesti ottaen kalevalaisen jäsenkorjauksen jälkeen on hyvä ottaa rauhallisesti vähintään 3 päivää, jonka jälkeen voidaan normaaliin arkeen palata hiljalleen, omien tuntemusten mukaan. Hoidon jälkeen tulisi juoda runsaasti vettä, sillä se auttaa kehoa puhdistumaan. 

Mahdolliset esteet hoidolle

Kalevalainen jäsenkorjaus on hetkittäinen rasite keholle. On hyvä muistaa, että on olemassa muutamia tekijöitä jotka saattavat todennäköisesti olla esteenä hoidolle. Tällaisia voi olla esimerkiksi aktiivinen nivelreuma, syöpä, suurentuneet imusolmukkeet, tyrä, ihon infektiot tai spastinen halvaus. Esimerkiksi tekonivelet eivät ole este hoidolle, mutta on hyvä mainita ajanvarausta tehdessä. Myös raskaudesta ja sydämen tahdistimesta tulee mainita. Mikäli epäröit tai et ole varma, sopiiko kalevalainen jäsenkorjaus sinulle, on hyvä ottaa yhteyttä omaan lääkäriin tai hoitajaan ennen varauksen tekemistä. Hollolan apteekki tarjoaa kalevalaista jäsenkorjausta ja myös muita hoitoja, kuten kosmetologin palveluita.


jaa